Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömlik reminiscens


Ursprung


Ett vimmel av vita dagar,
som jag lämnat bakom mej,
vinkar glatt bakom ögonlocken,
som ljusa segel och näsdukar,
fladdrande för vinden
vid Dåtidens krusiga hav.

Kvinnohierarkier på okända öar
emottog strandsatta sjömän -
såsom fiskerskor.
De klubbade männen
och åt deras kött,
tog deras silver och guld.

Det Förflutnas sjukhuskorridor
var lång som ett århundrade.
Där slapp en man ut och
undkom en fatal ögonoperation.
Han kom till ett annat rum,
till min famn. Det var kväll.

Månen mjuklandade på planeten.
Vetenskapsmännen samlades runt den,
laborerade och experimenterade.
Flickor fnissade och slängde girlanger.
Jag blev bränd på bål och frös i
lågorna, - kände ett lätt obehag.

Studenter skrev sina fusklappar
i utredningar om kondomer och promille.
De rev sina lockiga hår
i Masterplansöverläggningarna.
Kluriga siffror i uträkningen
av det stundande projektet Big Bang.




Fri vers av Marianne Räf
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-05 20:32



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Matriarkins återkomst
back to instincts

väl reminiscenerat
2012-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf