Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyriklängtan



Rosa klockor snurrar runt
i cirklar ini lila skyar.

Själv, har jag vaknat ur skön sömn.
Det är en blå juninatt.

Den Stora Kärleken är kanske
en mördare -- eller pajas.

Lockad in i Förgänglighetens
hasardspel med mina nerver.

Man kan sakna poesi, -- som en
närande brygd i gråtorr Verklighet.

Jag dricker dikten, den släcker
min lyriska längtans törst.

Far sa att ingen annan samtida poet
kommer ens i närheten av min
produktions k v a n t i t é t!*

Förlovad med en Romans av --
död, kärlek och tid.


(*Senare har jag förstått att detta inte stämmer. Sorry!




Fri vers av Marianne Räf
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-07 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf