Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min bror Håkans död, och vår familjs strategi





Det var på eftermiddagen
den 1 november 1967.
Min bror Håkan kom aldrig
hem från lekskolan.

Han var 6 & ett halvt år ung,
& blev påkörd av en lastbil,
som passerade den buss
han & vår syster just klivit av.
Högertrafikomläggningen
hade skett i september.
Min älskade bror,
med svåra skallskador,
fick somna in dagen efter.

En tystnad ikväll & inatt.
Jag sitter som bedövad vid
datorn. Det susar i örona.
Sorgen, som packat krut
dunkande mot revbenen.
Jag var 2 & ett halvt år den
förbannade eftermiddagen.
Jag minns ingenting,
men jag känner dom;
Katastrofvibrationerna.
Liknande känslor, atmosfär,
som under Tsunamin,
Estonia-tragedin, etc.

Hur ska jag kunna finna uttryck
för någonting som jag inte minns?
Kan man göra en arkeologisk
utgrävning i sitt djupaste
undermedvetna?
I min gamla familj kom aldrig
en läkande sorgeprocess till
stånd efter olyckan.
Gravt bristande krishantering.

Tapetsera, tapetsera över vår
smärta, det blev vi duktiga på.
Men under alla tapetlager & extra
gipsskivor, grodde katastroferna.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-11-09 16:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-11-15

  Bo Axelsson
Vissa katastrofer växer man av. Andra lämnar en helt förstummad. Få är frälsarkransarna i livet. Mycket stark och berörande text!
2012-11-15

    glasa VIP
samma procedur i vår familj

oerhört sant och inträngande skrivet

vi måste berätta
för alla dem som inte vet

BRAVO DIG FÖR DIN GÅVA
ATT DU SÄGER SOM DET BLEV
OCH ÄR
2012-11-13

  walle dickson
tack för dina ord
jag är övertygad om att man kan genomföra denna arkeologiska djupdykning
hälsar
walle dickson

karneval@tele2.se
www.karnevalide.se

2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP