Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt inför Morgondagen.


När natten nalkas


Sitter och väntar på natten.
En dikt drar igenom min själ.
Har badat i djupa vatten,
mig tvättat med doftande gél.
Hört de sataniska skratten
från någon som ej vill mig väl.

Imorgon, stundar en ny dag,
som också den skall passera.
Vem vet vad skall ske? Inte jag!
Kanske börjar en ny Era,
med Förvandling till stort behag -
- eller svartkonster, blod och lera.

Vildanden flyger över mon --
påväg emot Löftenas strand.
Jag vill inte vackla i tron
på ett Lyckans paradisland.
Vill, dock, ingen Revolution.
Mer som skillnad på en vänd hand.







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-10 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf