Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den förmodade fienden vart en riktig - vän!


Varv av vansinne




Dagarna går.
Uppdriven av vakna
nätters tumult, sega
timmar, som jag slog ihjäl
i ohämmad extas under
tyngden av den
inrullande morgonen.

Majstången var fin
med gröna löv och
skära, lila och vita
lupiner, som senare
grånat, vissnat.

Carina säjer någonting
och jag säjer något.
Då ser hon på mej
med kisande ögon
och fräser: -Du är FALSK!
-Det är det DU som är!
säjer jag, lent. Hon går
sin väg, bort
i den blå dagen.

-Horan går i gårdarna!
gastar jag efter henne
och får ovett av herr H.

Efteråt förlät vi varandra.
Det skedda liknade en gammal dröm.
Och drömmar kan man ju strunta i!




Fri vers av Marianne Räf
Läst 266 gånger
Publicerad 2012-11-10 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf