Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ger något!




Röker en röda Right.
Ljuvt välsmakande bloss.
Vore en alltför svår Fajt
från vanan slitas loss!

De säjer jag bränner
i rök upp slängarna.
men jag bara säjer:-
-Det är VÄRT pengarna!

Jag får nåt för slanten,
jag brukar spendera.
Den här gamla tanten -
kan ingen parera!

Att rökning farligt är -
är en gigantisk Myt,
som spridits i vår värld.
Förträffligheters skryt!

Varje halsbloss du tar
en Belöning dej ger..
400 sån´a om da´n --
-- om 20 cig du röker.

Så undra på om man
fortsätter detta bruk.
Jag aldrig sluta kan.
Jag skulle bli så sjuk!

Tänder en korta Glenn,-
- bror till gula Commerce.
Utan cigaretten -
- det vore en riktig Pärs!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 269 gånger
Publicerad 2012-11-10 21:10



Bookmark and Share


  Annika Persson
Så säger även KOL patienter,
något kul ska man välan ändå få ha.
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf