Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAIKU - för att tillägna

Gondolen, hämtar
jord. Dresserar magnifikt
men blåser till havs.


Sommarnätter trängs.
Böckerna öppnas, sinnen
slutas för alltid.


Plastburkar, flyter
oförskämt såsom strömmen.
Erinrar mig själv.


Mörkret, höjer sig
som grässtrån under vintern:
Sänker sig nedåt.


Det töar i mars.
Se på mig! Jag är vanlig,
genom givmildhet.


I glömska faller
jag ned mot ödemarken
för att vissna bort.


Eskapismen övervakar
det bortfallande -
slutgiltiga.




Bunden vers (Haiku) av Gustaf Forsell
Läst 297 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-12 18:19



Bookmark and Share


  Ritva
Fina o bra haikussar(haikuer) Gillar
2012-11-14

  Pärlemor
Så fint! Gillar verkligen andra stycket.
2012-11-12

  Tarantaran
Vilken underbar text!

Jag ändrade för min inre
syn sista raden till:
skall åter blomma

iaf så som på jorden
så också i naturen :)

och eskapism som övervakare..hm..
som räven på hönsgården..
eller som skolkare åt varandra..
..men alla nämnda har en chans till flykt!

2012-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Gustaf Forsell