Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste man dö...?


Vid vägs ände





Har jag kommit till vägs ände?
Var är Han, den som mig sände?
Vad var det som - faktiskt - hände?

Jag stirrar ut över slätten.
Är kommen ur Jungfruätten.
Men, - är jag verkligen mätt ´än?

Mina skor i backen slår slint.
Ur min mun ångar doft av mint.
De hatar mig, - men jag flytt ´int!

Mot fönstren hörs regnet plaska.
Min hy är gråblek som aska.
Borde ta och upp mig gaska!

Så detta ej blir min sista
natt. Ack, - skall jag livet mista?
Fogas till de dödas lista?

Bland molnen hångla med änglar,
smekas av ljusblåa stänglar -
och vara torr fast det regnar!

VAD skall hända efter DETTA?
Är -evigt- intet - att vänta?
Eller - finns det mer att hämta -

i Livet som jag fick en gång...?
Är min framtid kort - eller lång?
Kommer det en ny, - bättre sång?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-12 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf