Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
= Leverantören. Man bör tänka på vad man använder sina pengar till!


I väntan på Furnissören



Sommarskymnings klockor,
redan klämtar.
Bland brödsmulor och mockor
sitter jag och väntar.

Jag väntar på att ridån
skall öppnas, - så att jag
får se vad den länge dolt
intill denna förgängliga dag.

Studenter, - alla hurrar,
när någon gör mål med boll.
Dock ej jag, - min mage kurrar
som hos ett utsvultet troll!

I väntan på Belöning
för Arbetets möda och flit,
jag fortsätter denna Övning -
- tills dess anskaffaren kommit
hit!

Då, skall jag njuta av saven* -
som pennings användning ger.
Det för mej änlängre från graven,
- som får vänta änmer.-

* - Saven = mat och dryck, - ej knark.









Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-14 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf