Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sotarens befrielse

Svårigheten
med lättnaden
är tyngden
som infinner
sig på ens
axlar
och som gör stegen så tunga att tungan hänger
ut vilket i sin tur medför
otur vilken dag eller
natt som helst
oavsett tid på dygnet

Vi kan aldrig förutse
framtiden
som nutiden
föder i sitt
extremsnabbaförlossningssköte

Navelsträngen
klipps aldrig av
hänger snarare
som en snara runt
nakna fotleder
som också
innehåller fotsulor
vilket ofrivilligt trampar
på glödande kol

Det är en aningens komplicerat
att vara människa
utan att nämna
döden som ständigt
viskar i trötta
öron utan vax

Sotaren
tar gärna lite sot
i ögonen då
och då




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-15 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan