Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Craisy från 60-talet.


Dittan & Dattan-dikt


Om kärleken stämmer
i livsmelodin och köttet
sitt får -- och vårt.
Då må de få skria,
de fagrare barnen,
vilkas udd blott de lärde
kan nå.
Falsetten, denna universella
fiol må, dock, verkligen rå på
hela unkenhetsprincipiella
profiten, vars tärnor vi ej kan
förstå.
Och gudars skymning,
det brusar ini skogen --
En ymnig stake står på språng!
Brudgummen lovar sin brud att
va´ trogen --
och klockorna klämtar: DING -
-DÅNG!!
I Midnattsmässan Jesus ler
och visar hur
änglar och andra må gå.
-Halleluja, vare hans helgade
amen -- och Rolling Stones, likaså.
Det brinner på danslogen Nalen.
Sofia, hon, dock, stuffar på.
Det go-go som yttrar sej på Balen -
är, ju, familjärt, sisomså!

Kanske, kommer morgonen med
pukor och fanfarer --
eller med en smäll,
Kanske, kantas min väg av barer, -
- kväll efter kväll efter kväll...

Köttets tärande Längtan,
spunnits i Någons knä.
Och, nödställdhet och ängslan --
Skymt av en Hemlighet...

...fröet till en Möjlighet.
Kallt det är ute, -- dax att gå in.
Därborta väntar vår varma lägenhet.
-Så, låtom oss gånga hem dit, nu, --
-- jägarepojken, min!







Bunden vers av Marianne Räf
Läst 239 gånger
Publicerad 2012-11-17 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf