Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, jag är ateist. Jag skrev lite och detta är sammanfattningen, hur jag skulle rättfärdiga hedniskt leverne gentemot en troende.


Nämen, gud

Kärlekspoem till fyllot

En parkbänk så ljuv. På parkbänken ligger fyllot, är det hens naturliga hem? En person utan hopp och drömmar, en person utan familj. För denne existerar bara kvällen, hens enda mål är buteljen, denna dekadensens konfirmand kanske är guidad av en övernaturlig hand? Kanske detta är hens mening precis om överklassens är att kalasa på svål. Kanske en man eller kvinna under buteljen även kan vara god, kanske är detta guds ord. Att leva sina dagar som en hedning är att leva sina dagar med en högre mening. Att supa slåss och svära allt detta i guds ära.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jag tycker att...
Läst 176 gånger
Publicerad 2012-11-19 00:38



Bookmark and Share


  Tarras
Att vara ateisk är ett aktivt val. Hur gjorde du detta val?
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Jag tycker att...