Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tango för Tolerans



Smått förvildad
- eller prydlig och tam -
inom vår välfärds ram,
gör ingen skillnad.

Det är knappast groteskt
att avvika litet
inom systemet, -
- snarare pittoreskt.

Ingen tar
någon notis
i sommarns bris
vart vinden far.

Världen ger
ett överseende
allsmaktsleende
åt det som sker.

Små enskildheter
är bagateller;
Nej, högre smäller
Väsentligheter!

Irreguljära
krusningar i mönstret,
stenskott i fönstret
väl ingen kan förfära?

Dunkel dimma
fåren följer, -
även de svarta döljer
i sin vita imma.

-Så höres ropen skalla:
-Dra en lans
för Tolerans!
Upplåt plats åt ALLA!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-25 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf