Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perfektionism

Sen sa du att jag var feg
Svag
Att jag aldrig skulle kunna klara av livet igen
Att jag inte kunde leva
Inte utan att förstöra mig själv helt

Men det är nog det jag vill
Ibland känns det som enda sättet att leva igen
Att förstöras
Dansa med livets mörka sidor
Med skräcken
Med smärtan
Med galenskapen
Som en skuggvarelse

Ett liv utan innehåll
Att kretsa runt det som inte finns
Som kanske inte bör finnas
Foxy Boxes, kanske
Gamla kåta demoner
Zombie prostituerade
Som håller en vaken med skratt
Till skillnad från dig

Till skillnad från dig
Är inte jag rädd för att leva ut det
Jag vet vem jag är
Var mina gränser går
Jag vet vad förstördes
Jag lever efter det

Ta ett slag och stå kvar
Vi har inte levt ett svenssonliv
Det de fruktar var vår vardag
Vi har fått kämpa
För liv och förlåtelse
Vi skulle vara perfekta eller dö
Jag dog
Du lever än
Perfektionism i sina ondaste former
Var det du eller jag
Som tappade sig själv längs vägen
Är vi ens människor längre?




Fri vers av Ariana Vos
Läst 363 gånger
Publicerad 2012-11-30 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ariana Vos
Ariana Vos