Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/2MEnNTV6fLz72p0urQgOwD


Fjädrars gränsland

 


Det är natt
det blir morgon
och snön staplas på hög
ut stiger min fjäderlätta kropp
och genom det kalla
isen som bryter ned
förvandlas allt
till ökensand
och karavaner
kvarglömda ruiner
med minnen av skuggor
som om ingen tog med dem
tillbaka
husväggar utan
innanmäte

allt kvar
är en vandringsled
flyende gestalter
jag söker en plats
mellan ödeläggelse
och vatten
det torra själsliga
vidder som är sand
som är snö

det känns som om jag
förlorar en sko
som om allt hår faller av
kläderna blir trasor
fladdrande i vinden
bevingar mig
uppåt

den vägen är den enda
vägen hem




Fri vers av Svartur Hrafn
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-01 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svartur Hrafn
Svartur Hrafn