Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag skrev texten till en mejl i vännen, den personen vet bäst själv vilken det var. Texten har legat och vill upp sig i utkast sedan 2012 12 01. Textjaget har i och för sig aldrig tillbringat semestern öster om Italien, men i alla fall. I alla fall.


Magi av den rätta ullen






Jag är inte av det virket att jag samlar
stenar eller snäckor på stranden.
Jag förstår mig helt enkelt inte på
den sortens turism.

Nej, skall jag alls samla på något
som kan hittas på en strand
skall det förstås vara sand.
Inte vilken sand som helst dock.

Helst den allra mest fina av sand.
Den som är så fin att den är som stoft i vinden.
Att hälla ner i en påse av något fint tyg.
Helst en påse av turkos sammet.

Den sanden skulle vara magisk förstås
och ge innehavaren
av den näst intill ljust och smaragdgrönt
turkosa påsen magiska krafter.

Exakt vilka krafter förstår förstås
endast den sig på
vilken är innehavare
av en sådan påse.

Påsen med innehåll
skall väga 0.896 gram
och det får inte vara varken mer eller mindre
om magin skall vara av den rätta ullen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-22 14:34



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
har gjort lite magi
med runstavar
skrev mitt namn
på runiska
när jag kunde det
det framkallade bella
faktiskt
försökte det igen
när hon ville
komma till mig...
hennes katt sa
"jag vill till tomas"
men hon vågade inte =*(
2023-12-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP