Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under solen.

Livet är ett enda
stort patetiskt horhus
där vi gör övergreppen
på oss själva hela tiden
ont ska det göra att leva
och svårt och krångligt ska vi
dela det som bröder
men ingen ska behöva ta ansvar
för något
inte ens oss själva
men så vaknar vi till ibland
och undrar vad vi håller på med
ser ett fönster
en dörr
går ett steg mot något annat
drömmer om egen tid
en egen plats under solen
dela den med någon som vi känner igen
oss i
känner oss hemma i
men vi bär fortfarande förväntningarna
kan man verkligen förvänta sig något
av kärleken utanför oss
kan man det?

Ärligt talat vi föder för mycket barn
som vi inte tar ansvar för
det är ofta inte ett medvetet val
det är en längtan som ska uppfyllas
av ett barn

stackars barn

människan är en lort
jag med
ett stort jävla ego
som blir varm i hela kroppen
och med ett hjärta som slår av glädje
när man får en ärlig kram
ett vänligt ord

ett vänligt ord kan göra underverk
med en människa
orden har en magisk kraft

orden är en sammanslutning av
personer med ett gemensamt intresse

att få minnas den man är
på en enda plats

den under solen.




Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-12-03 11:32



Bookmark and Share


  peter markurth
denna text har något, förmedlar, obskyrt, man kan nästan ta på det
2013-08-24

  stig wikman
Magiska ord från
en gudinna.
LOVE THAT.
KRAM.
2013-06-05

  Ulf D VIP
Det är något rejält klarsynt här. Men vad skulle hända om det först ordet togs bort, "Livet är ett enda..."?
2012-12-30

  Mats Henricson
Så tragiskt sanningsenlig ! Bokmärker även denna ,nästan bibliska, sanning !
2012-12-10

  Svart svan
eller under månen...:)
2012-12-03

  Adagio
Det var mycket bra beskrivet hur vårt värld fungerar i dag !! ingen gemänskap alla är en bunt egocentriska människor , och det finns de som stycker huvudet in i sanden och ber till Gud... men de har bet y så många århundrade att man tror knapast att det är sant att man försätter. Patetiskt är rätta ord.
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP