Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är vi eviga?


Vågen



Det passerades
väldiga våg
sköljde upp oss
på nakna klippor
och breda stränder
på öar och

kontinenter. Vi
läste i barken
och i stjärnornas
uråldriga skrifter -
och någon klurig typ
kom med kompass.

Hela samhällen
gick i graven.
Själar löstes upp
i vågen, som
spolade bort
jordiska kvarlevor.

Men- våra andar
såg ljus i natten, -
blev sugna på substans, -
och, snart var man åter där;-
ett litet rött knyte
i förlösarens händer...







Fri vers av Marianne Räf
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-04 19:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tänkvärt..
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf