Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillbaka till Stockholm efter 8 års exil i Småland.


Världslig vardag



Brudar med svartblåa klänningar dansar-
De flaxar med solröda armar.

Kaffebryggaren har gått sönder.
Kallt snabbfika i en vit plastmugg.

Skall köpa tjusiga blå öronsclips för 129:-
formade som stjärnor till Svärmor, imorgon.

Lillebrodern spelar violin och sambon skall gå
på gitarrkurs, igen, till hösten.

Åren har rullat förbi nerför backen.
Närhelst jag vill, kan jag läsa mitt trista liv.

Min dubbelsidiga öroninflammation med höger trumhinna
spräckt, håller - äntligen - på att ge med sej, nu.

Svalor över spökslottets ruiner vid den lilla sjön.
Livet i den ljumma lekamen, - gnistan i diamanten.

Efter 6,5 miljoner nikotinhalsbloss, kan jag
undra ifall det blir lika många till....







Fri vers av Marianne Räf
Läst 239 gånger
Publicerad 2012-12-05 16:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar textens betraktelser..
2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf