Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några minnen från 1950-talet.


Gårdagens barn


Satt i Mammas knä på T-banan,
då gubben mittemot räckte fram
en tia åt mej.
Överlycklig, grep jag efter den.
Så drog han tillbaks den : -Hå, hå, hå!!

Tog järnmärket i Kanaanbadet.
Simmade som ett yngel,
presterade de 50 metrarna,
- men det kändes som om jag
kämpade i ett hav!

Metros runda glasspinnar, -
vanilj - eller pistage, - 15 öre/st.
En söt, mjölkaktig smak, -
tillverkade med en arom, speciellt
för Gårdagens barn.








Fri vers av Marianne Räf
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-08 02:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf