Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom det som fanns innan

Jag var en
människa
med små fötter
och stora drömmar

Vi trampade
på getingar
barfota
och byggde
minnen
av höghus

Mobiltelefonen
var en futurisk
fantasi
dagarna
var magiska
att finnas i

Snöflingor
föll
mer än en
i grottor försvann
både armar och
ben

Jag var förälskad
och älskad
olycklig
och besviken

Det fanns inget
facit
det blev vad det
blev

Det byggdes
en vuxen man
ibland undrar jag
vem är
han




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-08 09:57



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
En skön, något vemodig o igenkännande känsla i denna dikten. Visst undrar "man" ibland vem man egentlligen är..
2013-01-02

  dubbelve
Åh vilken nostalgisk och charmig fikt. Gillar somvanligt dina lätta men skickliga rim som gör dikten behaglig att läsa. Du är grym! God Jul :)
2012-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan