Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några minnesbilder ur mitt liv.


Se tillbaka...




Ser tillbaka:

Ett Mångfaldens gytter
av livliga små vågor; ett Hav
av stunder som i
en Bild
ini Gårdagens Skymning.

Döende gräshoppa
i Minnets Reservat.
Jag hoppade åt sidan
och skrek kanske till :
Han låg så stor och grön
och oerhört komplicerad, där
på den lilla sandvägen.

I Mammas mage
var allt varmt
och mörkrosa och tilltryckt.
Jag smålog och kände mej
osynlig och trygg.

Satt i ekan i Småland,
det var tidigt, ännu mörkt,
och fiskade och fick mitt Livs
första och enda napp; det var
en stor fet abborre, - MEN
den slet sej! Jag sjönk ner
i Besvikelsens bottnar, just då!

Black-out, när Berndt kom över mej :
Minns bara ett svart Moln!








Fri vers av Marianne Räf
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-09 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf