Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existentiell problematik i vargtimmen.


Märrens Elegi



Jag tuggar på
Varats halmstrå.
Så gör andra
som här vandrar.

En gammal märr
är vad jag är.
Slickar på den
salta stenen.

Det börjar bli
gammalt, - mitt liv!
-Bör ha kvar spänst -
i Människans Tjänst!

Bäst att inte
sacka efter.
Då blir det kris -
ångest som is!

Tänt är ljuset
i Slakthuset!
Från spiltan ser
jag faktiskt det.

Stallägaren
tar bägaren, -
dricker sin öl,
minns mej som föl,

överväger
om jag duger
ännu ett tag
under hans tak...

Godtyckligt val -
- för mej fatalt!
Är lämnad ut -
åt hans beslut!

Jag är inte ung men
vill leva länge än.
Alla hästar vill
finnas lite till.







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-10 04:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du berör mig med dina ord. Vemod och styrka i varje ord.
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf