Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I ett vanskligt drama.


Riskabel Roll


Håller på att ätas upp
av ett inre väldigt mörker.

Blundar och hör
bedövningens surr.

Dagarnas ljus är
bara tunna hinnor.

Mitt inre ljus
är en smal månskära,

som håller mej uppe,
sätter köttet på plats.

Vätskorna är ännu vid liv
fast man undrar :

-Vad i hela friden
skall det bli av mej?

Verkligheten dukas upp
så långt jag kan se

framför mej. För egen del
börjar jag sacka efter lite.

Framtiden flyr
alltlängre bort ini skyn.

Man är fast i
en relativ forntid.

Vi sprattlar fåfängt
i tidens marionett-teater.

Någon har placerat oss här
och går omkring och släcker ljusen.







Fri vers av Marianne Räf
Läst 453 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-12 15:09



Bookmark and Share


  Annika Persson

Mörkret äter av en, sant.
Den enda bedövningen är ljus
eller skenet - att läsa en annans
verklighet med översyn.

Mörkret är tyngre än ljuset,
som väger lättare, som hud, sant.
Ensamheten kan vara ljus, människor
finns att söka utanför, och det är skönt
att tänka över en bok. Det bästa.


2012-12-15

  Casbah* VIP
jag tycker att det är härligt att se hur du kan behärska orden, tempo och djup med vardaglighet, djupa psykiska minnen och få ihop det till text med fantastisk kvalité som sällan man får läsa här på P.se. Var stolt över ditt skrivande. Poesi!!
2012-12-12

  Lars Hedlin
Känslofylld
2012-12-12

    ej medlem längre
bra dikt
2012-12-12

    ej medlem längre
berör..
2012-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf