Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvunna år


Skogar av rosa träd --
Jag följde med
över floden och
sökte efter skatter
på ålderstigna territorier,
tog elden och
gick igenom faran.

När dimmorna skingrades
och stjärnorna bleknat,
stod jag på motorvägen
och bad till himlen
att få komma hem igen -
och i de gula skyarna
glimmade röda strålar till svar.

Färden gick igenom
år, fyllda av tårar och
vakna nätter och
dagar med damm från
kommersen och industrin,
clownen log och hemligheter
packades och transporterades bort.

En holländare gav mej
en tavla som beskrev
Havets dolda vansinne
i månsting - och
allt blev mer och mer
som i en dröm tills
verkligheten kom med dej.









Fri vers av Marianne Räf
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-14 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf