Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte alla människor fattar noll. Det betyder att det finns en föreställning om att det finns folk som fattar trögt eller inte alls. Samt en föreställning om att det finns folk som ständigt förstår sig på saker. Det kan man ju önska.


Inte alla människor fattar noll.









Att jag inte gör något med frun
det har sin naturliga förklaring.
Jag har ingen fru. Att jag inte
grälar med maken heller, beror
på att någon make ser man inte
maken till här heller.

Sex brukar bero på naturlig eller
onaturlig attraktion. Antingen så
är det det andra eller så kan man
gå i hop sig i en unison union.

När den som man skulle ha fått
julklappar av i år, gick och lade
näsan i vädret innan klapparna
hann bli ankomna, då kommer
de inte lagom till sig i jul heller.

Jag gillar sådana där utdrag ur
skrivelser från försäkringsbolag
och från skoluppsatser. De syftar
så illa att det blir roligt. Till och
med statsministern, och de flesta
andra kända ansikten säger istället
för som det heter

'inte alla barn har hund' att
'alla barn har inte hund'. Precis
som om inga barn har hund.
I och för sig är det inte barn
som har hund, det är familjen
som har hund, men i alla fall.

Statsministern med flera kan
tänkas säga.
'Alla människor har inte bil'.
Vilket betyder att inga människor
har bil. Det heter ju istället
'Inte alla människor har bil'.

Läste senast igår i metro en insändare
om tossiga syftningsfel i tal och skrift.
Det är många som ogillar syftningsfel
men ännu fler verkar slarva. Jag anser
att om topparna i samhället kör med
syftningsfel per automatik, ja då får ju
även andra för sig att det är så man
skall prata.

En hel del annat finns även det övrigt
att önska, men även om det går bra
att önska så blir det nog inte av i
brådrasket heller. Att syfta fel för att
uppnå en lustig effekt är ju något helt
annat än att ständigt råka göra just
sådana misstag, oavsiktligt.

Jag önskar dig en fröjdefull jul.
Inte alla kommer att få det
men önska går ju.

Vänliga hälsningar från

(oläslig namnteckning)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-15 10:19



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Är det inte en betoningsfråga, som Martin Ljungs figur menade i en sketch som jag aldrig förstått (Fingal Olsson).
2012-12-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP