Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thé à la menthe

Stilla regn i Paris
morgonens gula ljus
i teets värme
i röstens och händernas

- regnet är mjukt i Paris,
den sista morgonen
dricker vi vårt te
inte långt från Rue Linné -

på morgonen i Paris
utan taggar o skarpa konturer
manar nuet - stanna kvar

något gammalt sliter o drar
något oklart som skriker - far
och skiljer händerna
hör orden, de sista: Cést ta vie...

Sista morgonen i Paris.




Fri vers av rosa
Läst 679 gånger och applåderad av 62 personer
Publicerad 2012-12-17 19:19



Bookmark and Share


  Christopher Constantinos Bernardi
Ja vem kan glömma Paris :)
2013-03-25

    ej medlem längre
Här kommer Polizei: "C'est" istället för "Cést". Tack och hej!
2013-02-08

  agneta pichler
tack för resan :)
Mycket vacker
2013-01-21

  Göran P Rödholm
Det här för mig tillbaka till magiska Paris, med Seine, bokinisterna, målarna och -precis som du säger - det mjuka regnet.

Härlig text!
2013-01-18

  Virvelvinda
Paris is always a good idea.
2013-01-13

  Jan Widströmer VIP
Erik Satie borde ackompanjera denna väl ordade fin de siècle-stämning.
2013-01-11

  Marja Granqvist VIP
Fint och vemodigt.
2012-12-31

    Han som går långsamt i regnet
Magnifikt

2012-12-28

    ej medlem längre
Enastående!
2012-12-25

    ej medlem längre
Det finns en rytm i allt som är så var nu så snäll och skriv om din tid som den bordellmamma som var en gång då allt begav sig, nu skojar jag men skriv om dem som vippade runt och försökte få en peng att växa över allt som dom for fram. Så nu så skall jag fara iväg i tanken till cafe de la rue eller va fan det heter så nu så till ordningen nu skall jag sminka mig precis som dess stumpor gjorde när dom skulle se sig själv dansa i väg i en stilla vals som dom är bra på.
2012-12-24

  Heikki Hellman
Tu as reussi très bien à nous transmettre une atmosphère parisienne!
2012-12-24

  SatansSon VIP
Längtar till paris när jag läser detta.
2012-12-23

  Anoo Niskanen VIP
Fin rytm!
2012-12-21

    ej medlem längre
Åh, så fint! Bravo!
2012-12-20

  DrZappa VIP
ack Paris där jag älskat...
2012-12-19

  helenita VIP
Mjukt regn i Paris...
Längtan och avsked..

-Vackert och sorgligt
2012-12-19

  Tarras
Fint om höjden av civilisation och kaos på samma gång.
2012-12-19

    Pulvermos
Texten skapar en känsla i mig som säger:
Paris måste man besöka någon gång.
Känns som det vore en stad man saknar när man väl varit där.
2012-12-18

    ej medlem längre
Jag tänker laserdans ;)
2012-12-17

    huldran
Så vackert bitterljuvt!
2012-12-17

  wildah
Jag älskar både Paris och den här dikten!
2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

rosa