Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lakejernas barn

 
Lakejer – dessa mörkrets lakejer
som springer ärenden åt sig själva.
Deras egenintresses sumpmark
plöjs med stålar och plastkort. 

Lakejernas barn – dessa söndrade
ensamledsna, ensamlämnade
med leksaker, leksaker, leksaker
framgrävda och utspydda och utan leklycka. 

En av dessa dagar vänder
de sig om med tömda ögon
och utbränt inre –
biter handen.




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-20 07:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Avskyn rinner verkligen av orden. Min tanke går till J:s uppenbarelsebok och den gudomliga komedien.
2012-12-29

  M M Mannheim VIP
En dikt där första versen...beskrivet kapitalisemens fällor. Resten av dikten ger en bild av de liv som så många av oss lever efter. Utan tanke på de riktiga värdena av. Ett liv som leder till fördärv och ångest. Och en öppning till ett annat sätt att leva, öppning till en ny ism.
2012-12-20

  Bibbi VIP
Begrundar dessa tänkvärda ord.
2012-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Sådan är materialismen.
2012-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson