Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämnd eller hämmad

generationers tryck
på axlar
de små axlarna
på ett barn

övertygelser
viljor
begär
bitterhet

men barnet lever
går sin väg
känner efter
inte före

som vi

lär sig själv
kan själv
behöver
sina behov

där i bönehuset
de som vet
fryser till is
men applåderar

karriäristerna
de lyckade
de som kan
får och tjänar

sen alla vi andra
som myror
i livets köpcentra
i ständig kö

men barnet lever
vill själv
och kan
om det inte hämmas

av den hämnd
vi alla tar
på våra föräldrar
som blott ville väl

till det de hade säkert
sina skäl
så som och vi
har våra




Fri vers av Tro ja de
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-20 13:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Absolut lysande! En enkelhet och ett flyt som gör att man slukar texten i en tugga. Det enda jag kan klaga på är att den är för kort!
2012-12-27

  Svart svan
Tänkvärd text...jag gillar delen "barnet känner efter...inte före"...mycket bra.
2012-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Tro ja de