Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gräfsnäs 1936


vinter - gråvått

JAG MINNS:
järnvägsspåren i hettan
då smågrodorna flydde
för livet
då dunket kom närmare -
tillbaka ner i ängens fukt

i trädgården:
vitmålad soffa
vitskäggig herre i
vitkullig seglarmössa;
smultron och skogskovall
enda vilda blommorna denna varma sommar -
till midsommarkransen

guldlockig pojke
småflickorna med rosensjalett -
åskmolnen drar upp
tunga regndroppar faller;
tårar faller
lätta rapp för de olydiga:
skålen med de röda gubbarna länsad




Prosa av vera gade VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-12-20 15:24

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina små minnsebilder
2012-12-21

    ej medlem längre
tre akvareller fulla av liv
och allra vackrast: skogskovallen i sin anspråkslösa skönhet
ett högsommarord värt att spara
tack
2012-12-21

  AgnesP
Vilka fina minnesbilder.
2012-12-20

  Gunwale VIP
Livet när det är som finast - utom sista raden, förstås. Men den raden är ju en så liten del av det hela, precis som det tråkiga i en allmän tillbakablick på de minnen vi bestämt oss för att ha...
2012-12-20

  SatansSon VIP
Bra den här. Rapp ska de olydiga ha på ett eller annat sätt.
2012-12-20
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP