Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teveålderns barnbarn



Min man har flytt
till björkdungen och
ristar in hemliga namn
i barken där, hoppas - kanske -
att jag förlåter honom hans
eviga otrohet!

Visst! Jag är inte ensam
bland kvinnor!
Men han kunde väl ha
kommit hem någon gång -
INNAN jag var död,
- eller ytterligt förstörd!

Istället, kom hans bror -
i rättantid, - fast
med pava i handen
och luder i hasorna!
Dekadensen var fullbordad
och jag föll väl isär!

Våra barnbarn kom hem
till oss, ibland, och log
med gluggar i raderna
och IT i blick och sa:-
-Fajmoj, bejätta näj TV bujjade
fujj längesen!








Fri vers av Marianne Räf
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-21 19:50



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
Håller med. Du skriver så bra.
2012-12-22

  SatansSon VIP
Bra dikt. Märkvärdigt vad litet läst du blir!
2012-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf