Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omjordad

 
Omjordad – dödad begravd levande
omsatt – samma gamla vanliga planterat på nytt. 

Bevarad ömt bevarad:
kupade händer, skaparehänder
bär fram liv. 

Bryter humuslagren
och sträcker mig mot ljus.
Dricker ljus.
Äter liv. 

”Stå upp! Kom ut!”
Blomma bland andra.
Befriad från bindlarna, från skalen,
det hårda faller av
blir till gödsel till ära. 

Omjordad och omgjordad
av Livet som gör allting
nytt, njutande nytt
allting gott, gränslöst gott.




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-22 05:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Levande insp. fint
2012-12-22

  Suss Petersson
Livets gång...så härligt skrivet
2012-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson