Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt, skriven - troligen +1978.


Lev Livet!



Var uppmärksam -
för livet går så fort.
Utanför dess ram kan
alltför mycket falla bort.

Så många är utslagna,
det kan ske i rödaste rappet
Även om premisserna är svaga,
så får man inte tappa hoppet.

Trots att det mörkt kan se ut
och du känner du håller på att falla,
får du inte tänka att det är slut -
redan på allt det balla.

Livet är längre än döden,
det håller dej i sin hand -
och många andra öden
båd fjärran och här i vårt land.

Lev det, för det KAN va´ kort , -
men se upp i trafiken,
för när du minst anar det kan det tas bort -
och du ligger där, - ett av liken!














Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-22 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf