Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne av Tid



En man såg ut som Tiden
själv, då han kom gående
under gatulyktors
blida sken
på en bro
i nattligt dis.

Jag tänkte på svarta
ögon, - Solens
onda frukts, som
hade stirrat förbi
utslagna blomklockor
i en förgången sommar.

När Tiden var ung,
förstod han vägen från
den slutna knoppen till
det vissnade lövet, - men
såg att det var ett större
gap i motsatt riktning, -

- genom regn och jord.














Fri vers av Marianne Räf
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-24 09:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf