Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Strandhagens sjukhem, Sävsjö 1997-2005.


I Småland



Vi for hit
till lugna landet
från storstadens
heta kittel.

Här flyter tankarna
i en annan takt, -
som om Världens alla
Makter kunde bero.

Någon typ sa att:-
"smålänningen är usel!"
Men jag tycker den är
högst duglig, ej rädd att

hugga i. Och, vänsäll -
och ganska ödmjuk.
Jag gillarr Småland!
(Sveriges eget Eden!)

Har själv en halv ådra
med småländskt blod.
Andra halvan är
av Stockholm Stad.

Men- om man följer
sina gener längre bakåt
kan man nog nå såväl till
Bortre Orienten som till -

- Yttre Världsrymden....








Fri vers av Marianne Räf
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-26 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf