Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berättaren

 
Likt en briserad bomb
ligger jag tyst bortvänd.
Glömd musik vars ekon blir allt svagare. 

Berättaren som är innan början av allt och intet
viskar fuktiga ord över tystnaden.
Bevattnar myllan och andas. 

Skott letar sig fram uppåt för att höra
vad Berättaren vill säga i vinden:
”Jag älskar er, jag älskar dig”. 

När väl allt sagts ligger Berättaren tigande
där bredvid och gläds
över människan som föds.




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-12-28 20:50



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP

Du skriver alltid bra för att du
äger det som gör texter intressanta
Det unika är att formen innehåller
ett syfte som inte lämnar mig. Det
är unikt att ha förmågan att skriva
om kärleken och meningen utan
massupplagans enkla tecken och
schlagerdiktens trötta enformighet,

För mig står berättaren i texten för
det som bringar liv oavsett det
förgängliga. Som om kärleken den
köttsliga inte vore kärlek utan grund
stommen.

Att texten vidgar betydelsen av livets
syfte via knoppar som växer är
fantastsiskt. Det finns ett vakande
öga som glädjer sig åt strävan efter
mening även hos bladen. Som om
livets grund söker sig/ strävar uppåt,

Tack att du finns här. Gör mig sant
glad.
2012-12-30

  Blåbäret
en berättelse som känns vara utan början och slut
att lyssna till och glädjas över att någon fler lyssnar
2012-12-28

  Bo Himmelsbåge
Dikten har något profetiskt och tidlöst över sig. Jag tar av mig hatten och bugar! Applåd!
2012-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Sin vilja har Han nedtecknat.
Så på så viss är framtiden inte orskriven, med all respekt för minnet av den store Strummer.
2012-12-28

    ej medlem längre
Här finns ett djup och ord mellan raderna som fascinerar.
2012-12-28

  Bibbi VIP
Gillar detta.
2012-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson