Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 1980-talet.


Hög Tid



Kretsloppets cirklar och kuggar
snurrar punktligt; Gud kastar ej tärning!
Tusende munnar tuggar
allsköns dödfläsk som näring.

Historien vältrar sej ur
det förflutnas hål utan början.
Mänskor och många djur
krälar i samtidssörjan.

Snart börjar väl världen att stinka
p.g.a., all slapp miljöförstöring.
Men vi fortsätter utan att blinka
vår urskillningslösa förtäring.

Skall vi njuta till döds
av alla våra rågade portioner,
medans jorden hastigt föröds
för kommande generationer?!

Nu, talar jag väl främst
om välståndets rika länder.
De som har det sämst -
äger blott 2 tomma händer !

Det gnisslar i maskineriet
och tanken är snart tom.
-Vem hejdar svineriet
och rensar ren var gom?

Den levande natur,
det kollektiva gnaget
i Universums jätteur,
väntar på det stora Slaget.

Som många tror att
de skall vinna, sedan.
Klockan tickar som besatt.
-Hon är mycket redan!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-30 20:30



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Rimmad samhällskritik. Bra!
2012-12-30

    ej medlem längre
texten är bra!!
2012-12-30

    ej medlem längre
tänk att klimatet och miljö var omtalat redan då, mitt födelseår
Jag gillar din dikt
2012-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf