Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälso-Klass.

Det är måndag den 7:e januari nytt år någonting med 13 på slutet. det finns en blå turkos himmel runt hörnet mot sjö,

 kl. är 8:32 och en ny måne förfarande väntar på solen, jag väntar på mitt franska vitt bröd stor som elefantens huvud gräddas i ugn på surdeg som jag startade igår kväll.

Surdeg kultur bara fortsätter i Stockholm Det är en kultur i nora Stockholm hos överklass backa sitt bröd till frukost, jag är bara en hälso-klass som vill hålla min nya årslöfte leva bara som en traditionell svensk.

 Hm… det är mycket som måste omställas i min vardag som är inte kompatibel med år 2013.  Därför jag kallar bara År 13 i mitt nya liv.

Fåglarna har vänd ryggen också sina vanor, någon har lurat dem till sig.

Ingen skrek nöta mera eller blåbaskar, talgoxar eller hakspets tre om dagen, nötveckan, koltrast eller kajor och skator och den stor halv meter kråkan…

Brödet är inte färdig men doften om ny backad bröd väcker sinnena på husets tamburmajor min bror.

 Han har tandvärk från första timme på ny års afton.

Någonting av 17 hundratalet stämning börjar tar kontur fast det byggs nytt hela tiden nytt vi och dem hopas bara på vi ramas inte med marken så det blir bara dem då;

Oj, idag är jul ingen, ortodoxa rysar kommer till Stockholm köpa alla märke stövlar, Jag med, mina är gamla fortfarande som nya från finsk varg vinter kriget med broddar på.  Och det är en vacker solig dag för skog och sjö promenader.

 




Prosa (Kortnovell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 790 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-07 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP