Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilder med känslor.


Ur röken



Ur röken
stiger minnen:
Bananmos på
tungan och
blå solkatter
i luften.
Ryggen böjd, när
man traskade
uppför backen,
huvudet sänkt
mot marken.

Propagandaaffischer
fastklistrade på
pelare av marmor,
invid några buskar
med vita blommor
och svarta frön.
En tunna, fylld
av regnvatten,
sänkte vi ner
armarna i för
att svalka oss.

Han kom över mej,
plötsligt, stark
som ett sjölejon.
I hans ögon
lyste evigheten
och hans tänder
var pärlor
på rad,
ett smycke, som
drottningar vill ha
med sej i graven!


















Fri vers av Marianne Räf
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-07 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf