Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes betraktelse




Med fötterna
dinglande ner från molntussen
betraktar hon
det som sker
där nedanför

vilket spring!
vilken stress!
hit och dit - dit och hit
fort, fort
skynda på

hon önskar
att människorna förstod
att de inte behöver
skynda
att de kommer fram ändå

men istället
springer de så snabbt
genom tid och rum
att de varken hinner
eller orkar
lyfta blicken


och plötsligt en dag
har de
gått miste om

det där som kallas


l i v e t










Fri vers av Junitvillingen
Läst 523 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-01-08 01:04



Bookmark and Share


  Janne
Du uppmärksammar
hur livet i livstempot
som kan vara att skynda,
skynda,vore ju bra att stanna
upp i tillvaron ibland,ta hand om sig
själv, vårda kropp och själ!
2013-02-03

    ej medlem längre
Så sant! Gillar hur du avrundar texten.
2013-01-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, så sant...vi måste sakta ner...
2013-01-10

  Minkki VIP
En fin liten betraktelse!
..och ibland kastar hon lite sand i hjulen för att få någon att stanna upp ett tag eller gnissla framåt lite långsammare ;)
2013-01-08

  AstridElisabet
Fint!
2013-01-08

  Lars Hedlin
Bra skaldat gillas
2013-01-08

  LenaJohansson VIP
eller så kan sekunderna sträckas ut lång långa..fin dikt
2013-01-08

    ej medlem längre
mmhm. fina molnslapparn sitter där bara ser ner & önskar finaste önskan.
2013-01-08

    ej medlem längre
finstämd
2013-01-08

  S.A.I. Steve Lando
Livskvalité - Hon vet
2013-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen