Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Och förhoppningsvis... sist

En 17-årig pojke i Västernorrland har åtalats för sexuellt tvång och sexuellt utnyttjande av barn sedan han via internet förmått nio flickor att posera nakna framför webbkameror.

Uttnyttjat, ok. Men hur exakt har han "tvingat"?

Åklagaren Stina Sjöqvist anser dessutom att "de handlingar 17-åringen förmått två av flickorna att göra ska jämföras med samlag".

Våldtäkt, med andra ord, om det handlar om tvång.

Sjöqvist: "Jag blir först i landet med den här synen på några av brotten han är misstänkt för."

Och förhoppningsvis... sist.

Jag tycker absolut att brott av sexuell natur skall få påtagliga påföljder. Men är detta rimligt?


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 158 gånger
Publicerad 2013-01-11 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund