Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håll dörrarna stängda

 
Länge dröjde det innan tåget fick tillstånd att gå.
Lådor på släp genom nedsläckt inland. Gränserna
                              upplysta, putsade av ytterhavet.
                              Mistlurar skriker ut sin rädsla. 

Tro nu inte att det gör ont: tungan spikad till din dörr.
Grundvattnet silar sig genom marken – det finns
                              mycket som försiggår utan vår
                              vetskap. Lika bra är väl det. 

Flocken av vargar har splittrats. Skingrade över
ett enormt område. Doftmarkörerna talar. Rötterna
                              håller varandras händer
                              över landsgränserna. 

Så mycket som döljs under gräset. Hela verksamheten
hålls igång. Olika byråchefer spankulerar genom olika
                              korridorer – blodomlopp.
                              Håll dörrarna stängda. 

Tänk på tystnadsplikten. Håll dörrarna stängda eller
passera på behörigt avstånd. Sjunkna unkna städer.
                             Caligula skrudad i vanvett
                             pekar skriker: vill ha månen.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 295 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-20 06:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ordlek som tänjer!
2013-01-22

  smultronbergen VIP
Innehållsmässigt ser jag diplomatins
kugghjul spinna. I / tungan spikad till din dörr/
Här talar vi tyst Hörru, det är ingen skön tystnad,
( underbar bild av det djupast tvungna)
Språket så flytande och korrekt i rytm och
meningsbyggnad; även riktigt snyggt! Metafor för
samhällsapparat måhända!? / S
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson