Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet, samhället, drömmar


Att vara sin egen mästare

I dagens samhälle känns det som om allt går ut på materiella ting och att allt har ett värde.
Desto bättre jobb du har desto mer är du värd osv,
Jag förstår inte hela grejen med att alla ska vara så jävla köp kåta och handla massa grejer de inte ens behöver hela tiden. De har inget bättre för sig kan man tänka, att som hobby gå och handla på gallerian. Tänk vad folk kunde gjort istället, lärt sig sjunga, fiskat, lära känna människor från andra kulturer eller filosofera. Exakt det man känner för. Istället jobbar man och går hem svintrött och knäpper på tvn för att man inte orkar gå ut själv. Köper kanske med sig lite alkohol för att dämpa ångesten. Eller till och med får "medicin" utskriven för att man mår dåligt... Att samhället behöver folk som jobbar för att gå runt kan jag köpa, då vissa jobb är ytterst nödvändiga och humana. Men jag köper inte att några ska jobba, stressa och slita hårt medan andra går arbetslösa. Varför inte bara dela på jobben!? folk skulle kunna jobba 3 dagar i veckan och klara sig fint.
Men istället jobbar man 8 timmar om dagen och blir manipulerad av reklam, som gör att du ständigt måste köpa din lycka. Du förstår nog vad jag vill komma. Det känns som alla är fast i den "onda cirkeln". Jobba, köpa och sträva efter toppen. Som att samhället hade tyglat våran medfödda girighet emot oss. Nej usch!
Vad vill jag åstadkomma med mitt liv? personligen vill jag vara där det alltid är varmt, där det alltid är kallt. Där människor har mat, där människor inte har mat. Jag vill uppleva så mycket som möjligt. Tyvärr nöjer jag mig inte med att sitta och titta på tv... Jag vill leva mitt liv på riktigt! som en fri man. Hur ska jag kunna uppskatta nått eller få några nya perspektiv på livet om jag sitter hemma och tittar på Simpsons. För det är ungefär det jag orkar efter jobbet. Jag vill kunna fiska utan att betala för fiskekort. Jag vill kunna bygga ett hus utan att någon "äger" marken och man måste jobba ihop 60 000 kr för att ha råd. Jag vill leva MITT liv,

Som min egen mästare!

Ps! inte ens i den här texten ovanför kommer du ifrån reklamen. Det har fan gått för långt!




Bunden vers av Smokey
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-20 07:21



Bookmark and Share


  Keijo Korkea-aho
Jag levde så arbeta arbeta,nu gör jag vad som faller mej in, OK fattig men mår bra men frun drog,trodde jag jag galen blivit och försvann som en avlöning efter 25 år.

2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Smokey