Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Inte alltför vetenskaplig och korrekt?

Om två år kommer en ny provöversättning av delar av Nya testamentet.

Uppskattas översättningen fortsätter man med resten av NT.

Senaste versionen av NT kom 1981, och hade då översatts av en statlig bibelkommision.

"Nu ska kyrkan själv ta ansvar för arbetet", enligt Krister Andersson, generalsekreterare i Svenska Bibelsällskapet.

För att den inte skall bli alltför vetenskaplig och korrekt, månne?


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 161 gånger
Publicerad 2013-01-22 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund