Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bad Gud om hjälp

En tidig död,
en lågas svaga ton.
En depression,
en dryck att stävja,
att dämpa aggression
att fly -
från jobb,
och ansvar!
Ett liv i rännsten -
ett svar att sky.

Jag bad om hjälp -
Jesus bad mig gå!
Solen lapar ögats tår,
en ängel - - -
putsar slitna vingar.
Din kärlek - himlavrå,
har gått förlorad -
i längtans timmar.
Ångestkropp till salu -
en bruten man,
att belåna!

Min själ, ett öde hus -
ett ruckel fyllt av minnen.
Maskrosängar,
att begravas i.
snabb vänskap,
en fobi.
Urholkad,
för ingenting -
för pengar.

Ett skratt som fastnar -
i mitt bröst,
en fosterbräss -
att flambera.
Kravlöshet -
en iskall känsla,
att jonglera.

Att justera,
mina skulder
- till livet.
Att börja,
min amorteringsplan
- på döden.
En doft av ditt ljud,
vill ut -
ur mitt huvud.

Dricker solen,
dränker dagen -
i helgens moral.
En alter ego,
ett skal -
i Guds guldprydda sal.

Odlar människor,
och dess lidande -
till ljudet,
av ett skrikande barn!




Fri vers (Fri form) av Georg Möller
Läst 114 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-24 01:41



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Tycker om.
2013-01-24

  Engel
Snyggt jonglerat!
2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller