Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag på Zoo


Det var på den tiden
då himlen var grön
och träden blåa.

Zebrorna vände
svansen
mot åskådarna
och glodde
från sidan
mot regnbågsdropparna
i våra ögonvrår.

Solen piskade
med sina strålar
deras ränder
och lopporna flydde
ut i bushen.

Lejonen åt kallt
kött, och det blev
kalabalik, när en
flodhäst rymde från
sin inhägnad och
upprörda röster hördes.

Schimpanserna log,
nästan försmädligt,
åt att vara
utställningsobjekt och
få blotta hela
sitt familjeliv med
kurtisanerna sneglande
bakom ryggen.

Lille Fredrik fick
chokladkladd på
fingrarna och
vi tvättade bort det
i pingvinernas
damm.

-Får man ta med sig
en anka hem?
frågade han och
släppte taget
om ballongen.




Fri vers av Marianne Räf
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-24 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf