Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har inte skrivit poesi på flera år. Ni vet hur det är, plötsligt händer det. Direkt ur hjärtat. Snälla läsare, kritik skulle uppskattas. Är poesin tillbaka i mitt liv?


Fjäderdräkter

Jag badar i tjära,
rullar bland skammens fjädrar.

En dräkt växer sig tät över min hud.
En dräkt jag putsar noggrant.
En dräkt som reflekterar bort de solstrålar som söker nå min hud.

Under lager av luden svärta ser jag glimtar av dig.
Som badar i tjära.
Rullar bland skammens fjädrar.

...mitt hjärta brister
och för varje skärva
vill jag plocka en fjäder
ur din dräkt

en dräkt som du putsat noggrant,
en dräkt du värnar om,
som du försvarar
likt en skatt.

och jag kan inte,
får inte,
nå dig
under fjädrarna
under tjäran.

Vi putsar våra dräkter noggrant
och låter solens sökande strålar
rinna av.




Fri vers av Maija
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-27 01:58



Bookmark and Share


  Björn Solum
Visst är du tillbaka...om du nu nånsin varit borta.
Poesin finns alltid inombords.
Det tycker jag att du visar när du nu äntligen delar med dig.
Skriv mer. Det skulle uppskattas.
2013-01-27

  SatansSon VIP
Du är duktig. Fin id´de detta. Skäms gör jag jämt.
2013-01-27

    ej medlem längre
Fin dikt, sköna liknelser, starka uppenbarelser, en bra poetik helt igenom

2013-01-27

  Marianne Räf
Bra, bra! Slutklämmen var riktigt
fin, alltså. Jag tror Edgar Allan Poe
skrev en novell, där patienterna,
fångarna på en hispa tog över
kliniken och rullade personalen
i tjära och sen i fjädrar. Novellen
hette "Uppochnedvända Världen".
Fast du kanske kände till det.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Maija
Maija