Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren en melodi på änglars vis

Knackningar i väggar,

Skugglika skepnader hakar och flyter in i varandra

De ropar på mig

Diana?  

Det kluckar från vattenkranen i badrummet,

utan anledning

som en melodi på änglars vis

aldrig hört detta förut

Och ändock är stammarna nya.

 

Jagar med blicken genom fönstret,

Ser en nattlig hundförare på promenad,

Och smältande är snön och isen

Och hundbajset kommer fram

Hundföraren har kanske lite svårt att böja sig ned och plocka upp

Kanske det vore bra att införa hundlicens,

Då hund inte är för dom med dålig rygg.

 

 

Häxornas dans

börjar rulla igång

Det droppar från stora, grå och trista byggnader.

Vinterhäxorna har lämnat några av sina kappor

Men det är ännu några kvar till nio.

 

 det är på vårens mildaste dag

 lata 

 små bäckar rinner åt olika håll,

 fåglar flaxar med sina vingar

 Och putsar sin fjäderdräkt

 flyger

 högst upp i träd

 sjunger på alla språk redan från gryningen

Det hör till första vårtecken.

 

Trädgårdsmästare

 i lysande jackor

sågar av sirenbuskar,

tråkigt, men

jag skall ta några kvistar,

sätta i vas, och snart

kommer små gröna buskar

Att pryda fönstrets karm.

 

Det bäddas till påsk,

Popcorn jag odlat har växt till 25 cm på bara 10 dagar.

detta är vårtecken på riktigt längs Mälarens sida nära Stockholm. 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-29 14:30



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
våren andas i dina ord
2013-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP