Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En yllefilts doft

visst har
januari en bismak av våtvarm yllefilt?

tack och lov för
fågelkvittrande dofter i februari

sen, min vän...
kommer mars, med en föraning om vår

och
när april dyker upp, anar man lukten av koltraströda kvällar

som
i maj övergår till en essens av bokskogsgröna pasteller

så kommer
junimånad och ger en vittring om löftesrika midsommarnätter

en
kaskad av svenska sommardofter
-ett semesterregn i juli
-nyplockade jordgubbar

och där
lurar augusti bak hörnet med mörknande kvällar och dilldoftande kräftor

när
septembersolen lyser över fallande löv och marken får en krydda av mull


kommer oktober med sin friskhet och färgsprakande höstarom

som
får oss att glömma den regnmolnsgråa novembertiden

och när
den första issmakande flingan faller i december
och ljusen tänds i våra fönster


vänder vi blad och yllefiltens sura doft återkommer




Fri vers av annalinnea
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-03 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annalinnea
annalinnea