Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din självklara filmstjärneroll

En kropp att beskylla ljusets kaminer
en naken själ bland kvinnor av teflon
att befrukta vinets taniner.

På scen av tragik faller ridån
att reducera en dag i taget
en kopp av krediter och inga lån.

Stor profet förminskar underjaget
att reflekterar människors brister
en god vän till ekobolaget.

Med nymålade läkter och lister
smider livets Quisling sina räder
att infiltrera hjärtats ister.

Skor på Hondurasmahognybräder
dansar schottis till morföräldrars gråt
i Ygdrasils självklara väder.

Ett hav av oförstånd ljudar din låt
firar din frälsares filmstjärneroll
och sänker sinnets sinnliga såt.

En tanke rinner genom hjärnans såll
brutna synapser silas i dess hand
en dur framtid spelas upp i moll.

Ett ödsligt öde på Homeros strand
fördelar dina döda läppars kraft
i förgänglighetens dolda land.

Du pressar Jesus gudsförgätna saft
genom bröstet fyllt av vitaminer
en svart lekamen att klä i taft.




Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-06 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller